Dindar ve dinci farkı!

dinci

Dinci özellikleri

Dincilik insanın başına gelebilecek en kötü hastalıktır. Öyle kötü ki dünya ve ahirette en aşağılık kişilerden olmaya sebep oluyor, kıyamet günü "vallahi müşriklerden değildik" (6/23) diyorlar. Bir dinci doğduğu toplumun inancını sorgulamadan benimser ve bu delilsiz inanç uğruna herşeyi yapabilir. Hatta delile dayalı iman edenlere karşı büyük bir kin besler. Hem hurafecidir hem kendini cennetlik ilan etmiştir. Peygambere en büyük iftiraları attığı halde peygamberi sevdiğini iddia eder. Yüce Allahın "onlar çiftik hayvanı gibidir, hatta yolca daha sapkındır" (25/44) dediği kişiler dincilerdir. Bu dinciler tedavi edilemeyen cehaletleri sebebiyle yanındaki insanları da sıkarlar, konuşmaları tiksinç ve kin doludur, peygamberi bakışlarıyla devirecek kadar kinle bakan müşrikler gibi herkese öfkeyle bakarlar. Kendileri gibi inanmayanları yok etmek isterler.

müşrik


Dincilerin imanı şirk ve zulüm doludur. Eline fırsat geçince hemen zulmetmeye başlarlar. Örneğin masum insanlar arasında bomba patlatmayı cihad sanarlar, kadınları cariye yapıp tecavüz etmeyi din sanarlar, çocuklara şehvet duyarlar, devlet büyüklerine taparlar, kıldan tüyden eften püften konuları büyütürler, haksızlık karşısında dilsiz şeytan olurlar. Terörist oldukları halde peygamber yolunda olduklarını zannederler. Kuran düşmanı oldukları için paralel Kuran olan hadisleri savunurlar. Kuranda olmayan ve tam aksini söyleyen ayetler olmasına rağmen hurafelerden vaz geçmezler. Çünkü kötü karakterli olmaları gözlerine perde inmesine sebep olmuştur.

müşrik


Dincilerin bu kirli zihniyeti sebebiyle gençler de dinden soğumaktadır. Sorgulamaya başlayan ergenler etraftaki bu kin dolu dincileri gördüğü zaman "din buysa üstü kalsın, ben deist oluyorum" diyebilmektedir. Deizmin yayılma sebeplerinden biri de Kuran düşmanı dincilerdir. İslamı bilmeyen insanları İslamdan soğutmaktadırlar.

Dindar özellikleri

Dindar ise neye niçin inandığını bilir, imanını söylentilerden değil kutsal kitaptan öğrenir. Dindarlar insanlara, hayvanlara, doğaya daha saygılıdır. Bir dindar ömrünü iyilik yapmaya ve gördüğü kötülükleri eliyle, diliyle düzeltmeye adamıştır. Konuşması hikmet doludur, yanındakilere huzur verir. Dilincen küfür, hakaret, kaba kelimeler çıkmaz. Karşısında kim olursa olsun üslubunu bozmadan güzel öğütle ayrılır. Bunları Kurandan öğrenmiştir ve layık olduğu için uygulamak nasip olmuştur.

Bir dindar vaktini Kuranı anlamaya ayırır, Allahtan başkasını rab (efendi, sahip, terbiye eden) edinmez. Velisi Allah olunca karakteri de güzel olur yaşamı da güzel olur. Bir dindar önce kendini geliştirir sonra insanlığa faydalı olur. İnsanlığın cehaletinden ve kötülüklerden rahatsız olur, başkasının derdiyle dertlenir. Allah kelamından dini öğrendiği için hurafeleri kolayca ayırt edebilir. İnsan haklarına saygılıdır, konuşmaları hikmetlidir, kısas ve savaş dışında masumları öldürmeyi aklından bile geçirmez.

Dindarlar peygamber ahlakına sahiptir, dinciler ise mekkeli müşriklerin ahlakına sahiptir. Bir ülkede dindar sayısı ne kadar fazla olursa Allahın rahmeti o kadar fazla olur. Dinci sayısı fazla olunca ise ülke şeytanın istediği yere dönüşür. Bir yanda Kuran ahlakına sahip dindarlar, diğer yanda uydurma hadislerin karanlığında kalmış dinciler. Allah ümmeti muhammede dindar olmayı nasip etsin.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram