Hac İnkarcılarına Reddiye!


Türedi tipler diyor ki: Kabe zamanında okul olarak faliyet gösteriyordu. Kimse orayı kutsal yer olarak görmüyordu. Günümüzdede kabe'nin hiç bir kutsallığı yoktur. O putun etrafında tavaf etmek müşriklerin özelliğidir.

Cevap: Kuran'da  hac aylarında (Bakara/179) tavaf etmek (Bakara/125, 158, Hacc/29), ihramlıyken avlanmamak(Maide/96) ve çıkarken de saçını tıraş etmek(Bakara/196) gibi detaylar verilmiştir.

Hz. İbrahim kabe'nin temellerini yükseltti: Bakara Suresi 127: İbrâhîm ve İsmail, beyt’in (Kâbe’nin) temellerini yükseltiyorlardı: “Rabbimiz, bizden (bunu) kabul buyur. Muhakkak ki Sen, en iyi işiten ve en iyi bilensin.” 128:'Rabbimiz, ikimizi sana teslim olanlar (müslümanlar) yap. Soyumuzdan da sana teslim olan bir topluluk çıkar. Bize nasıl ibadet edeceğimizi göster, sana yönelmemizi kabul et, kuşkusuz sen tövbeleri kabul edensin, Rahimsin.'

Kabe'de nasıl ibadet edilir:  Hacc Suresi 26: İbrahim'e beytin mekanını (Kabe'nin yerini) gösterdiğimiz zaman, bana bir şeyi ortak koşma. Beytimi (Kabe'yi);  tavaf edenler, kıyamda duranlar, rüku edenler, secde edenler için temiz tut. (demiştik)'' .

Kâbe müslümanların kıblesidir: Bakara suresi 144: Biz, senin, yüzünü göğe çevirdiğini görüyorduk. Artık mutlaka seni razı olacağın kıbleye döndüreceğiz. Bundan sonra yüzünü Mescid-i Haram (Kâbe) tarafına çevir. Ve siz nerede olursanız (namazda) yüzlerinizi o yöne çevirin.

Hac bilinen aylardadır: Bakara suresi 197: Hacc, bilinen aylardır. Böylelikle kim onlarda haccı farz eder (yerine getirir)se, (bilsin ki) haccda kadına yaklaşmak, fısk yapmak ve kavgaya girişmek yoktur. Siz, hayır adına ne yaparsanız, Allah, onu bilir. Azık edinin, şüphesiz azığın en hayırlısı takvadır. Ey temiz akıl sahipleri, benden korkup sakının.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram