İsa çarmıha gerildi diyenlere reddiye


İsrailoğulları Hz. İsa'nın Allah'ın resulü olduğuna inanmayıp onun zina çocuğu olduğunu iddia ediyorlardı. Hz. Meryem hakkında ileri geri konuşan İsrailoğluları, Hz. Musa'dan sonra azgınlaşmıştı. Musa'yı tasdik eden İsa'yı kabul etmediler.

Saff Suresi 6: Ve Meryemoğlu İsa şöyle demişti: “Ey İsrailoğulları! Muhakkak ki ben, elimdeki Tevrat’ta olan herşeyi tasdik eden ve benden sonra gelecek, ismi Ahmed olan Resûl ile müjdeleyen, size (gönderilmiş) Allah’ın Resûl’üyüm.” Fakat onlara beyyineler (mucizeler, deliller) getirdiği zaman onlar: “Bu apaçık sihirdir.” dediler.

Sonunda Hz. İsa'yı ölüdürme kararı aldılar. Onu çarmıha germeyi planlıyorlardı. Amaçlarına ulaşamadan Allah, İsa'yı kendi katına yükseltti. İsa'nın yerine başka bir adamı çarmıha gerdiler. Fakat İsa'yı öldürdüklerini zannettiler. Bu olay Kuran'da şöyle anlatılmıştır.

Nisa Suresi 155: Onların kendi sözlerini bozmaları, Allah'ın ayetlerine karşı inkâra sapmaları, peygamberleri haksız yere öldürmeleri ve: "Kalplerimiz örtülüdür" demeleri nedeniyle (onları lanetledik.) Hayır; Allah, inkârları dolayısıyla ona (kalplerine) damga vurmuştur. Onların azı dışında, inanmazlar. 156: Bu, bir de küfre sapmaları ve Meryem'e büyük bir iftirada bulunmaları yüzündendir. 157: Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiç bir bilgileri yoktur. Onu kesin olarak öldürmediler. 158: Hayır; Allah onu kendine yükseltti. Allah üstün ve güçlüdür, hüküm ve hikmet sahibidir.

Ayetlerde İsrailoğullarının Musa'dan sonraki elçileri öldürmeleri, Hz. Meryem'e zina isnad etmeleri ve Hz. İsa'yı öldürdüklerini iddia etmeleri sebebiyle lanetlendiği haber verilmiştir. Allah ise Hz. İsa'nın öldürülmediğini ''Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi.(Nisa/157) ayetinde haber vermiştir.

Kaynak: Bumudin

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram