Deniz yarılmadı diyen mucize inkarcılarına cevap!

İddia: Hz. Musa Firavun'dan kaçarken denizi ikiye bölmedi. Denizin yarılması gel-git olayıdır ve bilimsel açıklaması vardır. Firavun salak mı denizin yarıldığını görüyor halen iman etmiyor? Deniz yarılıp yol açılsaydı mucizeyi görüp iman ederlerdi. Musa denizi yarmadı, gel git olayı yaşandı denizde yol açıldı. Böylece karşıya geçtiler. Sular tekrar yükselince firavun ve adamları kaçamadan boğuldu.

Cevap: Bu iddia mucize inkarcılarının kendi uydurduğu masaldır. Ayetteki apaçık anlatımı kabul etmeyip gel git olayına bağlayarak olayı bilimsel anlatmak için tevil etmişlerdir. Halbuki bu anlatım bilimsel değil kafirseldir. İlgili ayete bakalım.

Şuara Suresi 61: İki topluluk birbirini görünce Musa'nın adamları: "İşte yakalandık" dediler. 62:"Musa dedi ki: "Hayır. Şüphesiz Rabbim benimle beraberdir. O bana yol gösterecektir. 63:"Bunun üzerine Musa'ya: 'Asanla denize vur' diye vahyettik. (Vurdu ve) Deniz hemencecik yarılıverdi de her parçası kocaman bir dağ gibi oldu." 64:Ötekileri, (Firavuncuları) da buraya yanaştırdık. 65:Mûsâ'yı ve beraberindekilerin hepsini kurtardık. 66:Sonra ötekileri suda boğduk.

Ayette görüldüğü gibi Musa deniz kenarına varınca vahiy gelmiş, ''asanla denize vur'' emri gelmiştir. bunun üzerine musa peygamber asasıyla denize vurmuş ve karşı kıyıya kadar yol açılmıştır. İki yana sular yükselmiş dağ gibi olmuştur. ''her parçası kocaman bir dağ gibi oldu.'' cümlesi bunu ortaya koymaktadır. Gel git olayında denizin ikiye yarılması ve iki parçanın dağ gibi yükselmesi söz konusu değildir.

Sonuç: Mucize inkarcıları Allah'ın ayetleriyle dalga geçmektedir. Amaçları ateistlere islamı sevdirmektir. Bu yüzden ayetlerin anlamını değiştirmekten çekinmezler. Musa asasıyla denizi yarmıştır ve denizde yol açılmıştır. Her iki parça dağ gibi yükselmiştir. Allah yalan söylemez ve masal anlatmaz. Mucize inkârcıları masal uydurur.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram