Buhari'de uydurma hadis yok diyenlere reddiye


Buhari lakabıyla bilinen Muhammed bin İsmail, son nebi (Hz. Muhammed)den 239 yıl sonra Miladi 810 yılında doğmuş, Buharalı birisidir. Gelenek dininde Kuran'dan sonraki en sağlam kaynak olarak kabul edilen Sahih-i Buhari, aslında sanıldığı kadar sahih değildir. Yaşadığı dönemde popüler olan hadis toplayıcılığına merak salmış, 600.000 hikayeden 592.621 tanesini kafasına göre çöpe atarak 7.397 tanesini kitabına almış ve ''işte en doğru peygamber sözleri, sizin dininiz budur.'' demiştir. Müslümanlara islam diye sunulan Sahih-i Buhari kitabına baktığımızda ise Kuran'ı devre dışı bırakmak için uydurulmuş sözler (hadisler) olduğu görülür. ''Büyük âlim, hafızası çok kuvvetli, ilim adamı'' gibi yalanlarla yüceltilen ve islam dünyasını karanlığa mahkum eden Buhari'nin yalanları aşağıda sıralanmıştır.

1- Peygamberin tükürüğünü kapışan sahabe

Sahabeler, resulün tükürüğü yere düşmeden havada yakalıyor, şifa niyetine yüzlerine ve vücutlarına sürüyorlardı. (Buhari, şurut 15)

Bu rivayetteki yalana göre sahabeler peygamberin tükürüğünü havada yakalayıp yüzlerine ve ve vücutlarına şifa niyetine sürüyorlar. Resul de buna hiç bir şey demiyor. Bu gibi yalanlarla peygamberin putlaştırılması yüzünden insanlar peygamberin mesajına değil de onun vücudundan çıkan necasetlerin kutsallığına inanıyor. Böylece peygamber soyundan gelenler de onun gibi kutsal kabul diliyor. Resulün sadece tükürüğü değil, kanı, idrarı ve dışkısı bile kutsallaştırılmıştır. Peygamberin hacamat kanını içen sahabenin cennetlik olması, peygamberin yatağının altındaki idrarı içen hizmetçinin cennetlik olması, peygamber tuvaletten çıkınca mis kokması gibi akıl almaz yalanlar ile müslümanlar aptal yerine konmaktadır.

2-Din tüccarlığını helal gösteren rivayet

Uydurma hadis: Peygamber dedi ki: Ücret almakta en haklı olduğunuz konu kitabullah'tır.(Buhari, icare 16)

Bu rivayette insanlar tebliğ yaparken para istemeleri haklı gösterilmiştir. Kuran'da ise resullerin ücretsiz tebliğ yaptığı haber verilmiştir. Şuara Suresi 127:''Tebliğime karşılık sizden hiç bir ücret talep etmiyorum. Benim ücretim ancak alemlerin rabbi katındadır.''

3- Kertenkele öldürüp sevap kazanma yalanı

Uydurma hadis: 'Kertenkeleyi bir vuruşta öldürene 100 sevap vardır. Çünkü kertenkele, Hz. İbrahim ateşe atılınca diğer hayvanlar gibi su taşımayıp yanmasını istediği için üflemiştir. Bu yüzden kertenkele fasıktır.''(Buhari: 7/3150, Müslim: 2240/147 )

Kuran'da Hz. İbrahim ateşe atılınca bir mucize olarak ateşin yakmadığı yazmaktadır. Enbiya Suresi 69:'' Ey ateş! İbrahim için serinlik ve esenlik ol! dedik.''

Ayrıca kertenkele gerçekten Hz. İbrahim'i yakmak istemiş bile olsa onun suçunu bugünkü kertenkeleler yüklenmezdi. Çünkü islam'da atalarının işlediği suçtan ötürü torunları ceza çekmez. Fatır Suresi 18:''Hiçbir günahkar başkasının günahını yüklenmez...'

4- Sanat düşmanlığı

Uydurma Hadis: “Kıyamet gününde en şiddetli azaba uğrayacak olanlar elle resim yapan ressamlardır.” (el-Buhârî 5950, Muslim 2109, Sahih Nesâî 5379, el-Elbânî Sahih el-Câmî 999)

Bu rivayette görüldüğü gibi resim çizmek gibi masum ve günah olmayan bir davranış sanki dünyanın en büyük günahıymışta resim çizenler ahirette en şiddetli azaba uğrayacakmış gibi anlatılmıştır. Kuran'da ise firavun ve adamlarının en şiddetli azaba uğrayacağı yazmaktadır. Mu'min Suresi 46: Ateş; sabah akşam, ona sunulurlar. Kıyamet saatinin kopacağı gün: "Firavun çevresini, azabın en şiddetli olanına sokun" (denecek).

Ayette görüldüğü gibi en şiddetli cehennem azabı resim çizenlere değil, kendisini ilah olarak gören Firavun'a verilecektir. Resim çizmek gibi sanatsal bir olayı en büyük günah olarak tanıtan rivayet İslam'ı yozlaştırmaktadır. Müslümanlar haram ve yasakları Kuran'dan öğrenirler. Nitekim kutsal kitap dışında haram uyduranların cehennemdeki sözleri şu şekilde olacaktır: Enam Suresi 148: Şirk koşanlar diyecekler ki: "Allah dileseydi ne biz şirk koşardık, ne atalarımız ve hiç bir şeyi de haram kılmazdık."

Devamını okumak için: Buhari'de geçen uydurma hadisler

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram