Cinler musallat olabilir!


Bölüm 1- Cinlerin Mahiyeti!

Cinler; insanlarla birlikte dünyada yaşayan, akıl sahibi,  metafizik canlılardır. Semum ateşinden (15:27) yani yazın yerden yükselen kavurucu ısıdan yaratıldıkları için onları görmek, televizyon kumandasından çıkan kızılötesi ışığı görmek gibi zordur. Allah teala insanların gözünü madde frekansını görebilecek düzeyde yaratmıştır. Vücut gözümüzle cinleri göremiyor oluşumuz, cinlerin de bizi göremediği anlamına gelmez. Cinler madde boyutunu çok iyi görebilirler.

‘’..Şüphesiz O (iblis) ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler..’’ [7/Araf Suresi 27]

Bölüm 2- Cinlerin insanlar üzerindeki etkisi!

Bu bölümü; kendisinde psikolojik sıkıntı olmadığını bilen ve cinlerin etkisi olduğuna şahit olmuş, musallattan muzdarip kişilere faydalı olması için yazıyorum. Bir çok kimse; geceleri kabus görmeyi, uyurken dehşetle uyanmayı, aklını ele geçirmeye çalışan bir güç olduğunu, içinden bir sesin sürekli rahatsız ettiğini, hayattan hiç zevk almamaya başladığını, yaşayan bir ölü gibi hissettiğini söyleyerek daha önce yaşamadığı bu durumun sebebini öğrenmek istiyor.

Öncelikle cinlerin musallat olabileceğine dair delil sunacağım. Sonra musallattan kurtulmak için okunması gereken ayetleri söyleyeceğim. Şüphe yok ki Kuran-ı Kerim; hem itikadımızı, hem düşünce dünyamızı, hem nasıl dua edeceğimizi öğretir. Bu konuyla ilgili de şifa olabilecek ayetler mevcuttur. Şimdi cinlenme sebeplerine bakalım.

A) Herkesin bir şeytanı olur!

Kuran’a göre her insanda zaten bir cin mevcuttur (17:64), lakin insan üzerinde hiçbir yaptırım gücü olmamakla birlikte, günah işlememiz için aklımıza yanlış fikir sokabilir. Bu cin şeytandan etkilenmeyen kişiler, Allah’ın emir ve yasaklarını bilen kişilerdir. Ama İslam dinini kabul etmeyenler şeytanın her türlü telkinini kabul ederek yoldan çıkarlar. (14:22) Bu konuda müminlerin nasıl davrandığını rabbimiz şöyle bildirmiştir: ‘’Şüphesiz ki o takvalı kimseler, kendilerine şeytandan vesvese dokunduğu zaman hatırlarlar ve hemen görürler/farkına varırlar.’’ [7/Araf Suresi 201]

B) Günahkârlara inen şeytanlar!

Bunun haricinde bir de musallat cinleri vardır ki büyük günah işleyen insanlara inerler. Bu inme bedene girme şeklinde olur ki meşakkat verebilsin: ''Şeytanlar kimin üzerine iner size haber vereyim mi? Her yalancı ve günahkâra inerler.'' [26/Şuara 221-222]

Buradaki yalancıdan kasıt; masum birine iftira atmak, fal bakarak gaybdan haber vermek, Allah'a verdiğin sözü bozmak gibi cürümleri işleyip günahkâr olmaktır. Ayrıca Kuran'da yasaklanan; anne babaya el kaldırmak, mazlumun ahını almak, faizi helal saymak, büyü yaptırmak gibi cürümler de cinlenmeye sebep olabilir.

Bir de imanını satmış büyücüler tarafından insanlara musallat edilen cinler vardır ki şarlatanlar tarafından kullanılan bir yöntemdir. Örneğin tarikattaki müritlerin kendilerine bağlı kalması için gitmek isteyen müritleri cinler korkutur. Bu yöntemi kullanabileceğini söyleyen Fethullah Gülen'in sözleri şöyle: “İstesek biz de cinlerle meşgul olabilir ve onları bazılarının üzerine salar, hatta akılları ile de oynayabiliriz. Ama hiçbir peygamber bu yolda yürümemiş tebliğ ve irşadına bunları bulaştırmamıştır.” (Fethullah Gülen, Fasıldan Fasıla 2, İzmir 1995, s. 99)

Şimdi bedeninizde cin olup olmadığını anlamanın bir yöntemini söyleyim. Sayik Erol Tangut'un videolarında uyguladığı bir yöntem var. Musallattan muzdarip olan kişinin sırtını avuçluyor sonra ruhunu tutuyormuş gibi ellerini yumruk yapıyor ve yavaşça çekiyor. İçinde cin varsa kişi geriye doğru çekiliyor. Böylece musallat yaşadığını anlıyor. Diğer aşamada nerede hata yaptığını bularak tövbe ettiriyor. (Sayik erol'u örnek verme sebebim bu yöntemi insanlara öğrettiği içindir, kendisi mezhepleri ve tarikatları savunduğu için itikadını beğenmiyorum. Her insandan öğreneceğimiz birşeyler olabilir.)

Musallat sebebi kendi hatanız değil de; medyumların yaptığı aşk büyüsü, bağlama büyüsü, geri getirme büyüsü gibi melanetler ise yahut tarikata gittikten sonra sıkıntılar başladıysa bunun da çaresi öncelikle Allah'ın koruyacağına ve büyünün tesir etmeyeceğine gönülden inanmaktır. Daha sonra Hz. Musa'nın sözünün geçtiği Yûnus Suresi 81. ayeti arapça olarak tekrar etmektir. Ayrıca Eyüp peygamberin (Enbiya suresi 83.ayette geçen) duası da okunabilir. Her namazda nas suresini okumakta gerekir. Musallat olmadığı halde iç sıkıntısı olanlar ise İnşirah suresini okuyabilirler.

Cin çıkarmakla ilgili diğer bilgi ise İncil'de mevcuttur. İsa peygamberin cin çıkardığı yazmaktadır. İncil büyük ölçüde İsa'yı görenlerin yazdığı rivayetlere dayansa da o dönemde yaşanmış olayların kayıt edilmiş olması muhtemeldir.

İncil: Matta 9: 32- Adamlar çıkarken İsa’ya dilsiz bir cinli getirdiler. 33- Cin kovulunca adamın dili çözüldü. Halk hayret içinde, “İsrail’de böylesi hiç görülmemiştir” diyordu.

İncil: Luka 4: 33- Havrada cinli, içinde kötü ruh olan bir adam vardı. Adam yüksek sesle, “Ey Nasıralı İsa, bırak bizi! Bizden ne istiyorsun?” diye bağırdı. 34-“Bizi mahvetmeye mi geldin? Senin kim olduğunu biliyorum, Tanrı’nın Kutsalı’sın sen!” 35 İsa, “Sus, çık adamdan!” diyerek cini azarladı. Cin adamı herkesin önünde yere vurduktan sonra, ona hiç zarar vermeden içinden çıktı. 36- Herkes şaşkına dönmüştü. Birbirlerine, “Bu nasıl söz? Güç ve yetkiyle kötü ruhlara çıkmalarını buyuruyor, onlar da çıkıyor!” diyorlardı. 37- İsa’yla ilgili haber o bölgenin her yanında yankılandı.

İncil: Luka 4:40- Güneş batarken herkes çeşitli hastalıklara yakalanmış akrabalarını İsa’ya getirdi. İsa her birinin üzerine ellerini koyarak onları iyileştirdi. 41 Birçoğunun içinden cinler de, “Sen Tanrı’nın Oğlu’sun!” diye bağırarak çıkıyordu. Ne var ki, İsa onları azarladı, konuşmalarına izin vermedi. Çünkü kendisinin (ilah değil) Mesih olduğunu biliyorlardı.

Sonuç olarak cinlerin musallat olması mümkündür ve bir çok kimse yaşadıklarını paylaşmaktadır. Forumlarda cin bölümünde başından geçenleri anlatan insanlar mevcuttur. Söyledikleri ortak şikayetler ise; kabus görmek, sıçrayarak uyanmak, aklına sürekli vahşet hayalleri gelmesi, intihar etme isteği, ailesini öldürme isteği, zombi gibi hissetmek, tuvalette 1 saat kalıp 10 dk kaldığını sanmak gibi sıkıntılardır. 

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram