Nurcular cennet ehli olacak diyenlere reddiye

deli said

İddia: Nurcular imansız ölmeyecek, imanla kabre girecek ve cennet ehli olacak. Üstad hazretleri Kuran'ı kerimi inceliyor, hadisi şeriflere bakıyor ve şöyle bir mana çıkarıyor. Risale-i nur talebeleri imanla kabre girerler ve ehli cennet olacaklardır. Çok net bir ifade, Risalei nur talebeleri imanla kabre girecekler imansız ölmezler ve cennet ehli olacaklar, böyle bir müjde. Üstad bunu delilleriyle gösteriyor destekliyor. İmamı ali'den Kuranı kerimden destekliyor. Argo tabirle yırrtık.

Cevap: Nurcuların cennetlik olduğunu söylemeleri kendilerine adam çekmek içindir. Üstad dedikleri Sadi nursi'nin yazdığı Risale-i Nurda İslam'a aykrı birçok cümle bulunur. Kuran tefsiri olduğu iddiası da yalandır. Hz. Muhammed bile cennet garantisi vermemişken başkalarının cennet garantisi vermesi şarlatanlık örneğidir.

İslam'da kimse cennete gideceğinin garanti olduğunu söyleyemez. Allahu teala bu konuda şöyle buyurmuştur: Mearic suresi 26: Ve onlar ki, dîn gününü tasdik ederler. 27: Ve Onlar, Rab’lerinin azabından korkarlar. 28: Şüphesiz ki Rablerinin azabı emin olunmayandır.

Kuran'da apaçık şekilde ''Şüphesiz ki Rablerinin azabı emin olunmayandır. ''(Mearic/28) yazmaktadır. Dolayısıyla cenneti garantiledim diyenler kâfir olur. Kafir olmak için sadece ''Allah yok'' demek lazım değildir. Kuran'daki bir ayete ters konuşanlar da Allah katından kâfir olurlar ve amelleri boşa gider. Müslüman özelliğini anlatan diğer ayette ise yataktan kalkıp hergün tövbe ve dua etmek gerektiği bildirilmiştir. Her gece Allah'a yalvaranlar ve şirk koşmayanlar cenneti umabilir lakin yine ''cenneti garantiledim'' diyemez. Secde Suresi 16: Yanlarını yataklarından uzaklaşıp, Rablerine korku ve ümit ile dua ederler ve rızıklandırdığımız şeylerden infak ederler.

Said Nursi ise ''Birinci Şuada iki üç ayetin işaretine göre risale-i nur'un sadakatli talebeleri imanla kabire girecekler ve cennet ehli olacaklar diye kutsal bir müjde ve kuvvetli bir iyi haber bulunduğu gösterildi. [1] diyerek müslümanların aklıyla dalga geçmştir. Hz. Muhammed bile bu garantiyi vermemiştir.

Sonuç: Nurcular cennet ehli olmayacak, hatta biz cennet ehliyiz diyenler Kuran'a göre şarlatandır.

Kaynak: [1] Risale-i Nur Külliyatı, şuâlar Eddâi, Sayfa 601, Yeni Asya Neşriyat

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram