Mürtedin katline reddiye!

Soru: Dinden dönenler öldürülür mü? Mezheplere göre dinden dönenler öldürülüyor. Kuran bu konuda ne diyor?

Cevap: Uydurma bir hadiste Hz. Muhammed'in dinden dönenleri öldürün dediği yazmaktadır. Bunu peygamberimizin söylemesi mümkün değildir çünkü Kuran'da ''dinden döneni öldürün'' diye bir ayet yoktur.

Uydurma Hadis: "Kim dinini değiştirirse onu öldürün" (Buhari: Cihad 149, Ebu Davud Sünen: Hudud 1, Tirmizi sünen: Hudud 20, İbn mace Sünen: hudud 2)
Uydurma Hadis: “Bir Müslümanın kanı şu üç durum dışında haramdır: Evli olup zina eden, haksız yere bir cana kıyan ve dinini terkedip cemaatten / İslam cemaatinden ayrılan kimse.”(Buhari, Diyat 6; Müslim, Kasame, 25)

Eğer dinden dönenler öldürülüyorsa yahudiler de müslüman olanları öldürür ve kimse müslüman olamaz. İşte uydurma hadislerin bozuk mantığına göre İslam böyle çelişkili bir dine dönüşür. Resulullah hayattayken müslüman olup sonra vazgeçenleri öldürmemiştir. Hatta yahudiler  sabahleyin ''müslüman olduk'' deyip akşam olunca müslümanların imanını çalmak için ''kafir olduk '' demişlerdir. Bu yahudiler dinden döndükten sonra yaşamaya devam etmişlerdir. Eğer dinden dönen öldürülseydi sabah müslüman olan yahudiler akşam kafir olduğu için öldürülürdü. Ali imran 72: Ehli kitaptan bir tayfa dedi ki: Sabahleyin iman edenlere indirilene (sizde) iman edin, onun sonunda inkâr edin.  Umulur ki (size özenip dinden) dönerler.

Ayrıca dinden dönmekle ilgili diğer ayetlere baktığımızda öldürmekten bahsedilmez. İman edip sonra inkar eden, sonra tekrar iman edip yine inkar eden ve inkârda diretenler cehennemlik olurlar. dünyevi ceza verilseydi 2 kere dinden dönemezlerdi. Nisa suresi 137: Şüphesiz ki onlar iman ettiler, sonra inkâr ettiler sonra iman ettiler sonra (yine) inkâr ettiler sonra küfrünü artırdılar. Allah onlara mağfiret edecek değildir, hidayet yoluna ulaştıracak değildir.

Bu konuda uydurulan diğer fetvalar da uydurma hadisleri sorgulamayı bile yasaklamış ve tövbe etse bile öldürme kararına varmıştır. Örneğin;  ''Ebu Suud'un maruzat'ında gördüm, bir öğrencisi ona soru sordu: ''Nebimiz (sav) bütün sözleri doğru mudur? Onunla amel etmek gerekir mi?'' Cevap: Sen onunla amel etmek gerekmez demeye çalıştın, bu sorun bunu kabul etmediğini gösteriyor, kafir oldun. Tövbe etmezsen öldürüleceksin ama doğru mudur diyerek nebimize hakaret ettin, tövbe etsen de öldürüleceksin. (ibni abidin: reddul muhtar, sayfa 230, cilt 4) Bu cümlelerde İbni Abidin isimli adam, Ebu suud isimli adamın bir kitabında geçen konuyu sahih bilgi gibi paylaşmıştır. Dehşet veren cümlelerde görüldüğü gibi ''Resulün sözleri doğru mudur'' diyen genci katletmişlerdir. Halbuki bu genç Kuran'a reddiye yapan uydurma hadislerin farkına varmıştır. Hadis uyduran zihniyet bunların sorgulanmasını önlemek için de şirk dolu kitaplar yazıp islam gibi sunmuştur.

Sonuç: İslam'da dinden dönenlere dünyevi ceza belirtilmemiştir. Hadisler yani peygamberin ölümünden 230-250 yıl sonra ortaya çıkan rivayetler islam adına hüküm koyamaz. İslam şeriatı Kuran'da yazanlardır. Başka kaynaklardan islam öğrenmek isteyenler hurafe bataklığına saplanırlar ve karanlıkta kalırlar. Kuran insanları ve cinleri karanlıktan aydınlığa çıkarır.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram