Oruç İnkârcılarına Reddiye!

ORUÇ İNKÂRCILARINA CEVAPLAR!


Türedi tipler diyor ki: Oruç aç kalmak değildir insanın kendisini tutmasıdır. Oruç diye çevrilen meallerde siyam yazıyor, siyam ise kuran okumaktır. Kuran okuyarak takvalı olmaktır. Müslümanlar 1 ay boyunca boşuna aç kalıyor. Oruç yemek ve içmekle alakalı değildir.

Cevap: Oruç tutmak Kuran'da vakitleri belirtilen, yemek içmek ve gündüzleri cinsel ilişkiyi yasaklayan bir aylık ibadettir. Her ümmete farz kılınmış ve her resul kendi kavmine oruç ibadetini öğretmiştir. Siyam: iftar, orucu bozmak, oruç açmak , iftar etmek , sahurda yemek demektir.

Oruç her ümmete farz kılındı: Bakara Suresi 183: Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilerin üzerine yazıldığı gibi sizin üzerinize de yazıldı. Umulur ki böylece siz takva sahibi olursunuz.

Orucun kazası vardır: Bakara suresi 184: (Oruç) Sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Zor dayanabilenlerin üzerinde bir yoksulu doyuracak kadar fidye (vardır). Kim gönülden bir hayır yaparsa bu da kendisi için hayırlıdır. Oruç tutmanız, - eğer bilirseniz - sizin için daha hayırlıdır.

Kuran'da oruç ayı: Bakara suresi 185: Ramazan ayı! İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran apaçık belgeleri (kapsayan) Kur'an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah, size kolaylık diler, zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah'ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz.

Kuran'da oruç kuralları: Bakara suresi 187: Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar, sizin örtüleriniz, siz de onlara örtüsünüz. Allah, gerçekten sizin, nefislerinize ihanet etmekte olduğunuzu bildi, tevbenizi kabul etti ve sizi bağışladı. Artık onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazdıklarını dileyin. Fecir vakti, sizce beyaz iplik siyah iplikten ayırd edilinceye kadar yiyin, için, sonra geceye kadar orucu tamamlayın. Mescidlerde itikafta olduğunuz zamanlarda onlara (kadınlarınıza) yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, (sakın) onlara yanaşmayın. İşte Allah, insanlara ayetlerini böylece açıklar; umulur ki sakınırlar.

Siyah ipliğin beyaz iplikten ayırt edilmesi örneği, doğuda güneş doğmadan önce beliren ufuk çizgisidir. Güneş doğmadan 1 saat öncesine kadar yeyip içilebilir. İftar vakti de aynı şekilde güneş battıktan sonra batıda oluşan ufuk çizgisidir.

Yemin kefareti olarak 3 gün oruç tutmak: Boş yere yemin etmenizden dolayı sorumlu tutmaz sizi Allah, fakat yürekten ve kasten ettiğiniz yeminler yüzünden sorumlu tutar. Yemin kefareti, ailenize yedirdiğiniz yemeklerin orta derecede olanıyla on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek, yahut da bir kul azat etmektir. Bunlara gücü yetmeyen üç gün oruç tutar. İşte yemininizi bozarsanız budur kefareti. Koruyun yeminlerinizi. Allah, şükredenlerden olursunuz diye ayetlerini işte böyle açıklar size.


0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram