Türedi Tiplere Reddiye!

Kurana inanmadığı halde Kuran müslümanı olduğunu iddia eden türedi tiplere cevaplar!


Türedi tipler hakkında bilmeniz gereken ilk şey, onların deist oldukları ve iman hırsızlığı görevini üstlendikleri gerçeğidir. Böylece tebliğ yapayım da doğru yolu bulsun diye boşuna uğraşmazsınız. Zaten onlar her söyleyeceğiniz ayeti bilirler ama ayeti kabul etmeyip kendi masal yorumunu katarlar. Böylece ortaya yeni bir din çıkarırlar. Yazdıkları bu kuran mealinde namaz yoktur, oruç yoktur, kâbe de yoktur, cinler yoktur, hatta melekler de yoktur. Bunca yok arasında iman olur mu? İman edecek ne kalıyor geriye? İnsanlara yardım etmek, zekat vermek kalıyor. Deistlerin ''din olmadan da iyi olunur, vijdanımla doğruyu bulurum'' sözünü kullanmaları ile türedi tiplerin sadece yardımlaşma konularını kabul etmeleri zaten herşeyi ortaya koymaktadır. Dinin olmazsa olmazlarını kabul etmeyen türedi tipler çoktan deist olmuşlardır ama kendilerini kafir olarak nitelemekten kaçındıkları için daha büyük bir kafirliği yapmaktan çekinmezler. Babalarının malını değiştiriyormuş gibi rahat bir tavırla ayetlerin anlamını çarpıtıp kendi kuranlarını yazarlar.

Türedi tiplerin ayetleri gizlemesi ve kendilerince saçma yorumlar katması bir projedir. İslam dini son hak din olduğu için kafirler de islam'ı bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Önceleri hadis uydurmak yoluyla bozulan islam dini, şimdilerde Kuran'a yönelenlerin çok olması sebebyle ayet bükerek bozulmaya çalışılıyor. Şimdi sizlere türedi tiplerin inkar ettiği konuları ve ilgili ayetleri göstereceğim. Böylece nasıl bir delalet içinde olduklarını ve nasıl bir karanlıkta yaşadıklarını göreceksiniz.

TÜREDİ TİPLERİN İNKAR ETTİĞİ AYETLER!


1- İbadetleri inkar etmek: ilk insandan beri süregelen ibadetleri kaldırmak isteyen türedi tipler ibadetsiz islam hayali kurmaktadır. Anlattıkları dinin sadece Allaha inanmaktan ibaret olduğu görülür, diğer konularda Allahın hükümlerinin tam aksini savunurlar. Yani deist olmuşlardır ama kendilerini müslüman gibi göstermeye devam ederler.

A- Namazı inkar etmek: Türedi tipler ''İslam'da namaz yok, destekleşme var, islamda eğilip kalkmalı tapma ritüelleri yoktur'' deyip namaz ibadetini yok sayarlar. Kuran'da namaz yok demek için munafık olmak lazımdır, bir çok ayet namazdan bahsetmektedir. Örneğin; namazın vakitli farz olduğu (Nisa/103), Namazın kötülükten alıkoyduğu (Ankebut/45),  Namazın huşu sahiplerine zor gelmeyeceği (Bakara/45), Şeytan'ın alkol ve kumarla namazdan uzaklaştırmaya çalıştığı (Maide/91), Tehlikeli zamanlarda yürüyerek veya binek üzerinde namaz kılınabildiği (Bakara/238), Seferdeyken namazın bir rekata düşürülmesi (Nisa/101), Hz. İsa'ya namaz emredildiği (Meryem/31), Hz. İbrahimin zurriyetinin namaz kılması için dua ettiği (İbrahim/40), Namazda ses tonumuzu çok kısmamak gerektiği (İsra/110), Mescidleri namaz kılanların yapması gerektiği (Tevbe/18) bildirilmiştir.

B- Orucu inkar etmek: Ramazan ayında tutulan orucu da kaldırmak isteyen türedi tipler ''siyam aç kalmak değildir, kendini tutmaktır, kötü söz söylememektir, kuran okumaktır'' diyerek oruçla ilgili ayetleri yok sayarlar. Kuranda; Orucun her ümmete farz kılındığı (Bakara/183), Ramazan ayında oruç tutmak gerektiği (Bakara/185), Oruç tutamayanların başka zaman kaza orucu tutmaları gerektiği (Bakara/184), Oruç tutarken gündüzleri cinselliğin yasak oluşu (Bakara/187) gibi detaylar verilerek orucun ne olduğu açıklanmıştır.

C- Hac ibadetini inkar etmek: Türedi tipler ''Kabe kutsal değildir, putlaştırılmış taş yığınıdır. Her resul kendi kabesini inşa etmiştir ve orada ders vermiştir, bizde kendi ülkemizde kabeler inşa etmeliyiz. Müşrikler gibi taşın etrafında dönmek islamda yoktur'' diyerek kabe'ye küfrederler. Namazı kabul etmeyenlerin haccı kabul etmemesi de normaldir. Kabeyi yıkmaya çalışan ebrehe ordusu (Fil suresi 1-5) gibi kabeye düşman olmuşlardır. Kabeye put demek için münafık olmak lazımdır. Kuran'da kabe'yi öven bir çok ayet bulunur.  Örneğin; Kabe'nin temellerini Hz. İbrahim'in yükselttiği (Bakara/127), Kabe'de tavaf, kıyam, ruku, secde edildiği (Hac/26), hac aylarında (Bakara/179) tavaf etmek (Bakara/125, 158, Hacc/29), ihramlıyken avlanmamak(Maide/96) ve çıkarken de saçını tıraş etmek(Bakara/196) gibi detaylar verilmiştir.

2- Mucize inkar etmek:  Türedi tipler ''Peygamberler mucize göstermedi, mucizeler bilim'e aykırı, Allah'ın sünnetinde mucize olmaz.'' deyip materyalist zihniyetle konuşurlar. Mucize inkâr etmek için munafık olmak lazımdır, Kuran'da bir çok mucize örneği verilmiştir. Örneğin; Son nebiye mucize verilmediği (İsra/59), Hz. İsa'nın beşikteyken konuştuğu (Ali imran/46, Maide/110), Hz. İsa'nın duasıyla gökten sofra inmesi (Maide 112-115), Hz. İsa'nın çamurdan kuşu Allah'ın izniyle canlı kuşa çevirmesi (Ali imran/49, Maide/110), Hz. Musa'nın asasının yılana dönüşmesi (Neml/10) gibi apaçık mucize örnekleri verilmiştir.

3- Evrimi savunmak:  Türedi tipler, ''İnsan çamurdan heykelin canlanmasıyla değil, bilinçsiz maymunumsu canlılara bilinç verilmesiyle insan oldu. Yeryüzünde önceden Adem'ler vardı. Adem ilk insan değildir. Çamurdan yaratılmaktansa maymundan gelmeyi tercih ederim'' diyerek insanın yaratılışını anlatan ayetleri yok sayarlar. Kuranda ise çamura şekil verilip kurutulması ve içine ruh üflenmesiyle ilk insanın yaratıldığı anlatılmıştır. (Rahman/14, Hicr/26,28,29,33) Hz. İsa'nın çamurdan kuşu canlı kuşa çevirmesi de insanın çamurdan yaratılmasına örnektir. (Ali İmran/49, Maide/110)

4- Melekleri inkar etmek:  Türedi tipler, ''Melek diye bir canlı, bilinçli, kanatlı varlık falan yoktur. Öyle şeyler mitolojidir. Melekler doğa kanunlarıdır, içimizdeki iyilik hisleridir'' diyerek melekleri inkar ederler. Kuran'da ise; Meleklere inanmak imanın şartları arasındadır (Nisa/136), Cehennem bekçilerinin melekler olması (Muddesir/31), yeryüzünde melek yaşasaydı melek peygamber gönderileceği (İsra/95), meleklerin iki, üç, dört kanatlı canlılar olduğu (Fatır/1) ayetlerde bildirilmiştir.

İddia: İslam'da aracılık yoktur. Allah işlerini melekler aracılığı ile mi yapıyor. Allah'ın gücü yetmiyorda yardımcılar mı edinmiş?

Cevap: İslam'da aracılığın olmaması, Allah'a yaklaşmak için araya put koymakla alakalıdır. (Zumer /3) Allah'ın Cebrail meleğiyle vahiy göndermesi, meleklerin amellerimizi kayıt altına alması, Hz. Meryem'e çocuk müjdeleyen melek gelmesi, Hz. İbrahim'e gelen meleğin et yememesi gibi Kuran'da bahsedilen örnekler meleklerin varlığı haklkında hiç bir şüpheye yer bırakmamaktadır. İmanın şartı olan meleklere imanı bile inkar eden türedi tipler, hevalarına esir olmuş ve deist olmuşlardır.

5- Müminlere dua etmemek: Türedi tipler ''İnsanlar birbirine dua edemez. Ahkaf suresi 5.ayette Allah'tan başkasına dua edenlerin sapık olduğu yazıyor'' derler. Oysaki ayette ölülerden yardım istemekten bahsedilmektedir.

Ahkaf Suresi 5: Allah'tan başkasına dua edenden daha delalette olan kimdir? Kıyamet gününe kadar ona kimse icabet etmez. Onlar (yardıma çağırdıkları) onların duasından gafildir.

İbrahim suresi 41: Müminler birbirine dua ederler: ''Beni ,ana babamı ve bütün müminleri bağışla''
Haşr suresi 10: Bir de onlardan sonra gelenler, derler ki: "Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla ve kalplerimizde iman edenlere karşı bir kin bırakma. Rabbimiz, gerçekten sen, çok şefkatlisin, çok esirgeyicisin."

6- Domuz etini helal saymak: Türedi tipler  ''Hınzır kelimesi bozuk et demektir. allah bozulmuş et yemeyin demek istiyor. Domuz yenebilir'' diyerek İslam'ı bozmaya çalışırlar.

Hınzır kelimesi domuz anlamına gelir. Bozulmuş, leş gibi kokan, kurtlanmış eti zaten kimse yemez. Bozuk etin haramlar arasında sayılmasına gerek yoktur. Dışkı yemek de haramlar arasında sayılmaz çünkü bunun yenmeyeceğini herkes bilir, pis şeyler yenmez. Araf Suresi 157: Onlar ki, yanlarındaki Tevrat'ta ve İncil'de (geleceği) yazılı bulacakları ümmi haber getirici (Nebi) olan elçiye (Resul) uyarlar; o, onlara marufu (iyiliği) emrediyor, münkeri (kötülüğü) yasaklıyor, temiz şeyleri helal, murdar şeyleri haram kılıyor ve onların ağır yüklerini, üzerlerindeki zincirleri indiriyor. Ona inananlar, destek olup savunanlar, yardım edenler ve onunla birlikte indirilen nuru izleyenler; işte kurtuluşa erenler bunlardır.

Bakara suresi 173: O, size ölüyü (leşi), kanı, domuz etini ve Allah'tan başkası adına kesilmiş olan (hayvan)ı kesin olarak haram kıldı. Fakat kim kaçınılmaz olarak muhtaç kalırsa, taşkınlık yapmamak ve haddi aşmamak şartıyla (ölmeyecek oranda yiyebilir), ona bir günah yoktur. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir.

7- Kuran kıssalarına masal demek: Türedi tipler kuran kıssalarına da inanmazlar. ''Kuran kıssaları insanlara ders vermek için anlatılmış, yaşanmamış hikayelerdir'' derler. Allah ise ''İşte bunlar, Allah’ın âyetleridir. Sana onları hak olarak okuyoruz..''(Casiye/6) diyerek kuran ayetlerinin masal değil hak (gerçek)olduğunu bildirmiştir.

Sonuç: Kuran müslümanı olduğunu iddia eden türedi tipler, gerçek kuran müslümanlığına leke süren münafıklardır. Kuran'a inanmadıkları halde müslüman taklidi yaparak milletin imanını bozarlar. Amaçları Kuran'a uymak değildir, kendi inançlarını Kuran'a söyletmeye çalışırlar. Kutsal kitapları değiştiren kafirlerin günümüz versiyonlarıdır türedi tipler.


0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram