Allah dostlarına reddiye

Kendisini Allah dostu ilan ederek mürit toplayan, masal tadında menkıbeler anlatarak dinleyenleri ağlatan şeyhleri görüyoruz. Bu kişiler önce peygamberi aşırı yücelterek Allah ile aynı konuma getiriyor, sonra kendisini peygamber yolunda gösteriyor, sonra da alçak gönüllü tanınmak için ''Peygamberin köpeğiyim'' diyorlar. Bu köpek merakı daha sonra müritler arasında yayılıyor ve şeyh bir anda peygamber konumuna yükseliyor, müritler ''Ben şeyhimin köpeğiyim'' diyorlar. Hatta karşı çıkanlara da '' Allah dostlarına dil uzatan kuduz köpek gibidir'' diyerek köpeği her cümlede kullanıyorlar. Ardından ''Biz onun ayak tozu bile olamayız, sen onun tırnağının içindeki kir kadar olamazsın'' gibi pislik örnekler vererek kendi seviyelerini belli ediyorlar.

Müritlerin kendilerini aşağılama sebepleri 


Putlaştırma hastalığı: Önce peygamber putlaşıyor sonra hoca efendi putlaşıyor. Kendini peygamber yolunda, şeriata bağlı, ibadete düşkün gösteren şeyh bir anda putlaşıyor ve ''O dediyse doğrudur, peygamberin ruhuyla görüşebilir, Allah ile konuşabilir'' iddialarına kadar ilerliyor. Sonra da rab edinilmiş oluyor. Tıpkı yahudi ve hıristiyanların din adamlarını rab edindiği gibi (Tevbe/31) müslümanlar da aynı şirk'e düşüyor.

Köpek olmaya teşvik: Tarikatta köpek olmak her zaman övülerek bilinç altına ''siz de köpek gibi olun'' mesajı verilir. Köpeğin sahibine olan bağlılığı, şeyhe sadık kalmakla bağdaştırılır. Örnek: Biz, ashabı kehf'in köpeklerine benzeyelim. Başka köpeklere benzemeyelim. Ashabı kehf'in köpeği Allah dostlarının yanından ayrılmadı biz de ayrılmayalım. (Mahmut Ustaosmanoğlu: Hikmetli sözler 378.sayfa)

Ashabı kehf örneği bizlere bir kaç gencin zorluklar karşısındaki takvasını övmek için verilmiştir. Gençler müşrik kavme tebliğ yapmış, sonunda idam cezası çıkmıştır. Bu yüzden müşriklerden uzaklaşıp mağaraya saklanmışlardır. Allah onları mağarada 309 yıl uyutmuş ve diriltmiştir. Köpekleri de kapıda nöbet tutmuştur. (Kehf suresi 9-26) Bu Kuran kıssası bizlere genç yaşta takva sahibi olmanın ne kadar değerli olduğunu anlatmaktadır.  Allah bu kıssayı ''Biz de Ashabı kehf'in köpeği gibi velilerin kapısında köpek olalım'' diyelim diye indirmemiştir. Kendini evliya ilan edenlere köpek olmak insanlığa yakışmaz, islam'da ise şirk'tir.

Anlamı çarpıtılan Kuran ayetleri


Allah dostlarına korku yoktur: Kendilerinin kutsallığına zeval gelmemesi için kuran'ı da hevasına uyduran Allah dostları, ''Muhakkak ki Allah’ın evliyasına (dostlarına), korku yoktur. Onlar, mahzun olmazlar, öyle değil mi?(Yunus/62)'' ayetini kullanarak ''Bize korku yok, biz Allahın sevgili kullarıyız'' derler. Halbuki o ayet, Allah'a teslim olan, hayatın merkezine Allah'ı koyan, en çok Allah'ı seven, Allah'ın Kuran'da belirttiği kurallara göre yaşayan her müslümana hitap etmektedir. Müslümanca yaşayan herkese korku yoktur, ölseler de üzülmeyeceklerdir. Çünkü hesabını veremeyeceği ameller işlemekten kaçınmışlardır.


0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram