Melek İnkârcılarına Reddiye!


Türedi tipler diyor ki: Kanatlı melekler falan mitolojik yaratıklardır. Gerçekte böyle göremediğimiz kanatlı canlılar yok. Allah işlerini kendisi yapamıyor da meleklerden yardım mı alıyor? Hani islam'da aracılık yoktu?

Cevap: Kendini islam'a nispet eden ama aslen deist olmuş bu kişilerin sözleri tıpkı ateistlerin görmediği şeye inanmayan materyalist kafa yapısı gibidir. Melekleri inkar etmek için hayatında hiç kutsal kitap okumamış, meleklerin varlığını hiç duymamış yada ateist olmak gerekir. Kuran'ın bir çok ayeti meleklerin varlığından bahseder. Örnekler;

Meleklere inanmak imanın şartıdır: Nisa suresi 136:..Ve kim, Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, resûllerini ve kıyamet gününü inkâr ederse, o taktirde derin bir dalâletle düşmüş olur.

Amellerimizi kayıt eden melekler: Her insanın sağında ve solunda iyiliklerini ve kötülüklerini yazan melekler bulunur. Bunların görevi her sözümüzü her düşüncemizi kayıt etmektir. ''Oysa sizin üzerinizde gözcüler vardır. Değerli yazıcılar. Onlar sizin ne yaptığınızı bilirler.'' (İntifar suresi 10-12)

Peygamberimizin gördüğü melek: Necm Suresi 5: ''Ona (bu Kur'an'ı) üstün (oldukça çetin) bir güç sahibi (Cebrail) öğretmiştir. 6- (Ki O,) Görünümüyle çarpıcı bir güzelliğe sahiptir. Hemen doğruldu. 7- O, en yüksek bir ufuktaydı. 8- Sonra yaklaştı, derken sarkıverdi. 9- Nitekim (ikisi arasındaki uzaklık) iki yay kadar (oldu) veya daha yakınlaştı. 10- Böylece O'nun kuluna vahyettiğini vahyetti. 11- Onun gördüğünü gönül yalanlamadı. 12- Yine de siz gördüğü (şey) üzerinde onunla tartışacak mısınız? 13- Andolsun, onu bir diğer inişte de görmüştü. 14- Sidretü'l-Münteha'nın yanında. 15- Ki Cennetü'l-Me'va onun yanındadır.

Hz. İbrahim'e çocuk müjdeleyen melek:  Zariyat Suresi 24: ''Hz. İbrâhîm’in ikram edilen misafirlerinin haberi sana geldi mi? 25- Onun yanına geldikleri zaman “selâm” dediler. (İbrâhîm de): “Selâm yabancı kavim.” dedi. 26- Bunun üzerine (Hz. İbrâhîm) gizlice ailesinin yanına gidip hemen (kızarmış) semiz bir buzağı getirdi. 27- Böylece onu (yemeği) onlara yaklaştırdı (ikram etti): “Yemez misiniz?” dedi. 28- (Onlar yemeyince) Bunun üzerine içine bir tür korku düştü. "Korkma" dediler ve ona bilgin bir erkek çocuk müjdesini verdiler.

Hz. Meryem'e çocuk müjdeleyen melek: Ali İmran Suresi 45:''Melekler, dediler ki: 'Meryem, doğrusu Allah kendinden bir kelimeyi sana müjdelemektedir. Onun adı Meryem oğlu İsa Mesih'tir. O, dünyada ve ahirette 'seçkin, onurlu, saygındır' ve (Allah'a) yakın kılınanlardandır..'''

Meleklerin kanat sayıları farklıdır:  Fatır Suresi 1: ''Hamd; gökleri ve yeri yaratan, ikişer, üçer ve dörder kanatlara sahip melekleri, resûller (elçiler) kılan Allah’a aittir. Yaratmada dilediğini arttırır. Muhakkak ki Allah, herşeye kaadirdir.''

İnsanlara insan resul gönderilir:  ''De ki: “Eğer yeryüzünde yaşayıp dolaşan melekler olsaydı, elbette onlara semadan melek resûl indirirdik.”(İsra/95)

Cehennem bekçileri meleklerdir: Biz o ateşin koruyucularını meleklerden başkasını kılmadık. Ve onların sayısını inkâr edenler için yalnızca bir fitne (konusu) yaptık ki, kendilerine kitap verilenler, kesin bir bilgiyle inansın, iman edenlerin de imanları artsın; kendilerine kitap verilenler ve iman edenler (böylece) kuşkuya kapılmasın. Kalplerinde bir hastalık olanlar ile kafirler de şöyle desin: 'Allah, bu örnekle neyi anlatmak istedi?' İşte Allah, dilediğini böyle şaşırtıp-saptırır, dilediğini böyle hidayete erdirir. Rabbinin ordularını kendisinden başka (hiç kimse) bilmez. Bu ise, beşer (insan) için yalnızca bir öğüttür.(Muddesir/31)

Melekler adem için secde ettiler: Hicr suresi 29: Artık onu dizayn edip, içine ruhumdan üflediğim zaman, hemen onun için secde ederek yere kapanın! 30: Böylece meleklerin hepsi birden, toplu olarak secde etti.

İslam'da aracılığın olmaması!


Şimdi de ''Allah işlerini kendisi yapamıyor da meleklerden yardım mı alıyor? Hani islam'da aracılık yoktu?'' idddiasına cevap verelim. İslam'da aracılığın olmaması ''ALLAH'A YAKLAŞMAK İÇİN ARACI KULLANMAK YOK'' demektir. Bir insan ''Allah çok uzak, ona ulaşmak için Allah'a daha yakın birine yaranmaya çalışıyım da oda beni Allah'a yaklaştırsın'' derse tarih boyunca işlenen şirk günahına düşmüş olur. Zumer suresi 3: Halis din Allah içindir değil mi? Ondan başka evliya edinen (müşrikler) dediler ki: Biz onlara sadece bizi Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz.''

Bu ayet aracılığın Allah'a yaklaşmak için put edinmek olduğunu bildirmektedir. Bu put'un taştan veya tahtadan olması da şart değildir. Etten ve kemikten canlı putlar da olabilir. Allah ile araya konulan din adamları canlı puttur.

İslam'da aracılığın ne olduğuna da değindikten sonra melek inkarcılarının aracılığı kullanarak konuyu nasıl saptırdıklarına şahit olduk.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram