Meni ve mezi farkı!


İddia: Cünüp olmak için iki kişi cinsel ilişkiye girmelidir. Tek başına kendini tatmin eden kişi cünüp olmaz.

Cevap: Cünüp/Cenabet: Pis, cünüp olmuş, meni boşaltmış demektir. Cünüp olan kişinin yıkanması (gusül abdesti) lazımdır. Kuran’da maide 6.ayette‘’..Eğer cünüp olduysanız temizlenin..’’ yazmaktadır. Cünüp olmak için elle tatminle veya cinsel ilişki yoluyla boşalma gerçekleşmiş olması gerekir. Yani cünüplük şehvetle çıkan menidir. Nasıl çıktığının önemi yoktur, ister elle ister karşı cinsle ilişkide olsun, önemli olan şey meninin çıkmış olmasıdır. Tıpkı ''Tuvaletten geldim'' diyen birinin dışkı boşaltımı yapması gibi ''cünüp oldum'' diyen birisi de ''meni boşaltımı'' yapmıştır.

''Artık insan neyden yaratıldığına baksın. Atılan bir sudan (meniden) yaratıldı'' [Tarık Suresi 5-6] ayetinde meniden bahsedilir. İşte bu meninin cinsel organdan çıkmasıyla cünüp olunur ve banyo yapmak gerekir. Cünüplük teşhisinde iki ayrı sıvıyı ayırd edebilmek lazımdır. Cinsellik düşününce, cinsel rüya görünce, cinsel ilişki esnasında gelen renksiz sıvıya mezi denir. Mezi gelmesiyle cünüp olunmaz.Cünüp olmak için vücuttan ''atılan su (meni)'' çıkması lazımdır. Bu konuda Kuran'a uygun hadisler de vardır.

Rasûlullah’a Mezi’den sordum: “Mezi'den abdest, meni'den gusül gerekir” buyurdular. [Tirmizi: Temizlik 83 (114) Ravi: Ali] Yani renksiz sıvı olan mezi sadece abdesti bozar ve yeni iç çamaşırı giyip abdest alıp namaz kılınabilir. Şehvetle çıkan meni ise kişiyi cünüp yapar ve banyo yapmayı gerektirir. Özellikle ergenlikte mezi gelmesiyle cünüp olduğunu zanneden gençler günde birkaç kere banyo yapmaktadır. Buna hiç gerek yoktur çünkü meziyle cünüp olunmaz.

Gusül abdesti almak için önce cinsel bölgeler sabunla yıkanır. Sonra peştemal ile örtünüp ''niyet ettim gusül abdesti almaya'' diyerek niyet edilir ve normal abdest alınır. Sonra bütün vücut ıslatılır ve sabunla ovalanır. Vücudun her yerinin yıkandığından emin olduktan sonra durulanıp kurulanabilirsiniz. Hemen elbiseler giyilmeli, çıplak durulmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram