Aklımızla dalga geçen maymunun recmi hadisi!

zina eden maymun

Zina eden maymunlar!

İslam dininde taşlayarak öldürme cezası olmadığını bilen müşrikler, ne yapsakta İslam'a recm eklesek diye düşünmüş ve çareyi hadis uydurmakta bulmuşlardır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce recm ayetini keçinin yediğini uydurmuşlar, sonra da maymunun recmi masalını hadis kitabına eklemişlerdir.

Önceden yahudi olan ibn meymun isimli adam, bir grup maymunun ellerine geçen taş ve odunları bir maymuna atarak onu dışladıklarını görür. Bunun üzerine ''Demek ki maymun zina etmiş, o yüzden taşlıyorlar'' diye düşünür ve kendisi de bu taşlamaya katılarak maymunu öldürür. Hayvanlarda zina kavramı varmış da recm etmekle emrolunmuşlar gibi yahudilikteki cezayı hayvana uygulamıştır. Onun yaptığı bu saçmalık ise ''Kuran'dan sonraki en sağlam kaynak'' diye lanse edilen Sahihi Buhari'de geçmektedir.

‘’Amr ibn Meymûn şöyle demiştir: Ben Câhiliyet devrinde zina etmiş olan bir maymunun üzerine birçok maymunların toplanmış olduklarını gördüm. Maymunlar o zina eden maymunu recm ettiler. Ben de o maymunlar topluluğunun beraberinde zina eden maymuna taş attım.’’ [Buhari: 63/Menakibul ensar 26 (68)]

En sahih peygamber sözleri denilen kitapta, yahudi bir adamın maymunların zina ettiğini sanması geçmektedir. Bu hikayenin peygamber sözü olarak bilinen kitapta ne işi var diyebilirsiniz. Haklısınız da. Biraz düşünürseniz bu hikayenin recm vahşetini doğal göstermek için kitaba eklendiğini anlarsınız. Amaçları ''Recm o kadar doğal bir ceza yöntemidir ki maymunlar bile zina eden maymunu taşlayarak öldürür'' dedirtmek içindir. Nitekim bu amaçlarına da ulaşmışlardır. Akıl değil nakil diyerek aklına ihanet etmiş hurafeciler, Buharide uydurma hadis olduğunu kabul edemedikleri için ''Recm çok doğal ki maymunlar bile recm ediyor'' demişlerdir. Örneğin sorularla islamiyet isimli akıl düşmanı websitede bu masal şöyle savunulur.

zina eden maymun


Akıl değil nakil diye diye maymunlardan aşağı olan bu zihniyet, hem peygambere en büyük hakaretleri ederler hem de peygamberi sevdiklerini iddia ederler. Peygamberi seven bir insan Kuran'a savaş açmış uydurma hadisleri kabul etmez. Recm ile ilgili tüm hadisler hem akılla hem de Kuranla çeliştiği için uydurmadır. Şimdi Kuran'a göre zina cezasına bakalım.

Kuran'a göre zina cezası!


Kuran insanlara hüküm bildirirken açıkça emreder. Örneğin ''Zina etmiş kadın ve zina etmiş erkek, onlardan her birine 100 celde (kamçı) vurun. Eğer Allah'a ve ahiret gününe iman ediyorsanız, Allah'ın dininde onlara karşı sizi acıma tutmasın. Müminlerden bir tayfa da onların azabına şahit olsun.'' [Nur Suresi 2] ayeti İslamda zina cezası nedir sorusunu cevaplar. Bu ayeti kabul etmeyenler ise ''Evlilerden bahsetmiyor, evliyken zina eden taşlanarak öldürülür'' diyerek yahudi şeriatındaki cezayı savunurlar. Kuran yetmez dedikleri için hevalarına uygun şeyleri uydurma hadisler yoluyla İslama eklemeye çalışırlar.

İslam'da recm olmadığını kanıtlayan ikinci ayet ise şudur; ‘’Ve sizden kimin özgür mümin kadınları nikahlamaya gücü yetmezse o takdirde yeminle sahip olduğunuz genç mümin kadınlardan (nikahlasın) Allah sizin imanınızı iyi bilir, birbirinizdensiniz. Öyleyse nikâhlayın ailelerinin izniyle. Ve onlara ücretlerini (mehirlerini) maruf'a uygun olarak verin. İffetli olmaları, zina etmemeleri, metres edinmemeleri şartıyla. Böylece evlendiği zaman bir ahlaksızlıkla gelirse (evliyken zina ederse) o takdirde onlara özgür kadınlara verilen azabın yarısını verin. İşte bu (cariye ile evlenmenin helal kılınması) içinizden sıkıntıya düşmekten korkanlar içindir. Ve sabretmeniz sizin için daha hayırlıdır. Ve Allah gafurdur rahim'dir.’’ [Nisa Suresi 25]

Nisa 25.ayet İslam'da recm olmadığını açıkça ortaya koyar. Özellikle evlendikten sonra zina ederse diye belirterek evlilere ne ceza verileceğini bildirir. Cariye iken evlenip hürriyetine kavuşan kadınlar zina ettiği takdirde, özgür iken evlenmiş soylu kadınlara verilen azabın yarısının verileceği bildirilmiştir. Yani 100 kırbaç cezası 50 kırbaca düşmektedir. Kuran kendi kendini tefsir eden bir kitap olduğu için, bir ayeti anlamak için konuyla alakalı başka ayete bakılır. Nisa 25.ayeti tefsir eden ayet Nur 2.ayettir.

Eğer İslamda recm olsaydı o takdirde Kuranda ''Bekar iken zina edenlere 100 celde, evlendikten sonra zina edenlere ise recm cezası vardır. Recm uygularken acımayın'' şeklinde ayet olması gerekirdi. Böyle bir ayet olmadığı gibi, ''100 celde vururken acımayın'' (Nur 2) buyrulmuştur. Allah teala unutucu değildir. ''Rabbinin sözü, doğruluk bakımından da, adalet bakımından da tastamamlanmıştır. O'nun sözlerini değiştirebilecek (kimse) yoktur. O, işitendir, bilendir.'' [Enam Suresi 115]

Sonuç olarak İslamda kesinlikle recm yoktur. Bunu bilen müşrikler ise ''önceden Kuranda recm vardı ama keçi yedi, peygamber defnedilirken recmin yazılı olduğu yaprak yok oldu, Ömer de Kuran'a ekleme yaptı demesinler diye tekrar ekleyemedi'' diyerek şirk üstüne şirk koşarlar. Bu konudaki bütün hadisler uydurmadır. Ayeti keçinin yemesiyle ilgili yazıyı okumak için: Hazreti keçi ayeti yedi

0 yorum:

Yorum Gönder

My Instagram